Vegeta – un plus de savoare în mâncare

Vegeta caută un fel de blogger ambasador aşa că am zis că e momentul să răspund provocării lansate de BlogalInitiative şi să scriu acest articol în care să spun cu ce cred eu că mă ajută dacă o să fiu Blogger Oficial pentru Vegeta.

VegetaFăcând o rememorare a „relaţiei” mele cu „Vegeta 40” (da, aşa se numea la început) mi-am dat  seama că folosesc Vegeta de atât de mult timp încât amintirile mele pot începe ca şi basmele cu „A fost odată …”. Locuind în sud-vestul României, în Reşiţa mai exact, am avut şansa vecinătăţii cu Serbia (de fapt cu fosta Republică Socialistă Federativă Iugoslavia), locul de unde „se făcea rost”, prin intermediul micului trafic de frontieră, de plicurile sau pungile cu Vegeta, aşa că momentul când am auzit sau gustat prima dată Vegeta se pierde departe în negura timpului … nici măcar nu vreu să mi-l amintesc exact pentru a nu se afla cât de „tânăr” sunt.

fettenbrot VegetaO să dezvălui însă o amintire din acea perioadă şi anume un fel de mâncare extrem de rapid şi tocmai de aceea îndrăgit de mine în perioada copilăriei. Pâine unsă cu untură şi presărată  pe deasupra cu vegeta (rog nutriţioniştii să se abţină de la orice fel de comentariu). În zona Banatului Montan etnicii germani au un astfel de preparat, care, in dialect, se numeşte „fettenbrot” adică pâine cu untură peste care se presară sare şi boia de ardei dulce sau doar sare (exact ca in a doua imagine). O altă variantă de „fettenbrot” era cu pâine prăjită care se freca cu un căţel de usturoi şi se ungea apoi cu clasica untură (untul era doar pentru prăjiturile de sărbători). Aşa că pâinea cu untura şi Vegeta pot spune că era un fel de reinterpretare a tradiţiilor culinare ale etnicilor germani din Banatul Montan.

Dar hai să lăsam amintirile personale şi să vedem, pentru cei care încă nu ştiu exact, ce este Vegeta şi de ce este aşa de importanta şi de apreciată.

Vegeta este autoritatea absolută pe piaţa de adaosuri universale pentru mâncare. Este un amestec unic de condimente îmbogățite cu mai multe tipuri de legume uscate care nu trebuie să lipsească din nicio bucătărie. Vegeta a fost dintotdeauna aliatul gospodinelor din România, le-a ajutat să gătească mâncăruri gustoase pentru familiile lor în fiecare zi, precum şi în diverse ocazii speciale din viaţa lor.

Blogger Oficial pentru Vegeta

Calitatea de Blogger Oficial pentru Vegeta m-ar ajuta să înteleg mai bine ce înseamnă sa fi blogger ambasador pentru un brand, m-ar ajuta să aflu mai multe amanunte despre felul în care compania Podravka din Koprivnica , Croația, a început să prepare Vegeta, dar mai ales, m-ar ajuta să aduc o mică bucurie pe feţele copiilor de la un centru de plasament iar asta chiar merită „efortul” de a pune câteva bannere şi de a scrie câteva articole pe blog.

Spune-ți părerea

*